Terapiden ne elde etmek istediğinizi anlayın. Çevrimiçi terapiye başlama hedefleriniz konusunda ne kadar net olursanız, ilerlemenizi ölçmek ve süreçten en iyi şekilde faydalanmanız o kadar kolay olacaktır. Örneğin, belirli bir psikolojik sorununu ele almak için yardım arıyor olabilirsiniz veya hayatınızın işe yaramayan belirli bir yönü ile mücadele ediyor olabilirsiniz. Sebepleriniz ne olursa olsun, bunları terapistinize ilettiğinizden ve birlikte olduğunuz süre boyunca ele alındığından emin olun.
Terapistinize karşı açık ve dürüst olun. Terapi sırasında rahatsız edici veya acı verici duyguların ortaya çıkması yaygındır. Kendinisi mümkün olduğunca açın ve duygularınızı terapistinizle paylaşın. Bir şey hakkında konuşmak çok zor geliyorsa, bunu terapistinize bildirin. Ne kadar açık ve dürüst olursanız, terapistiniz size o kadar iyi yardımcı olabilir.
İşe koyulmaya hazır olun. Çevrimiçi terapi, haftada bir kez konuşmak için oturum açmaktan fazlasını gerektirir. Bir danışman, seanslar arasında yapmanız için size ödev verebilir veya gerçek dünyadaki durumlarda teknikleri denemenizi isteyebilir. Deneyimden en iyi şekilde yararlanmak için zaman ve çaba harcamaya hazır olun. Ve kendinizi sık sık terapi seanslarını atlarken bulursanız, kendinize nedenini sorun ve bunu terapistinizle tartışın.
Evde dikkat dağıtıcı şeyleri sınırlayın. Kendi evinizin rahatlığında bir profesyonelle konuşmak rahat olduğu kadar bölünmeye de müsaittir- çocuklar, diğer aile üyeleri, gürültülü komşular, telefon görüşmeleri çalan kapı gibi. Terapi için evinizin en sessiz olduğu bir zaman seçin, diğer aile üyelerinden sizi rahatsız etmemelerini isteyin, telefonunuzu kapatın ve diğer uygulamaları sessize alın.
Hızlı ve güvenilir bir internet bağlantınız olduğundan emin olun. Seanslarınız bağlantı veya bilgisayar sorunları nedeniyle sık sık kesintiye uğrarsa, terapi süreciniz zarar görecektir. İnternet hızınızı yükselterek veya kullandığınız yazılımı veya uygulamayı güncelleyerek yaşadığınız tüm teknik sorunları giderin.